Paste cu file de peste si sos:
-se face un sos dintr-o ceapa tocata si un catel de usturoi inabusite in ulei de masline,se adauga masline verzi si negre fara samburi,pulpa de rosii sau sos tomat si file de peste taiat bucati.Se fierbe sosul,se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu pastele fierte in prealabil.POFTA MARE
Paste cu sos si ciuperci:
-se fierb pastele si separat se face un sos din 2catei de usturoi inabusiti in ulei de masline,pulpa de rosii sau sos tomat,ciuperci calite separat,sare si piper.Se fierbe sosul de rosii cu ciupercile,se adauga pastele,se amesteca si se servesc cu patrunjel.POFTA MARE
Paste cu carne tocata:
-se fierb pastele in apa cu sare(100g paste la 1l apa)si separat se face sosul:se inabusa in ulei de masline 1catel de usturoi,carne tocata(sau din carnati proaspeti),se adauga putin vin alb,smantana si cascaval ras,sare si piper si se amesteca sosul cu pastele si patrunjel.POFTA MARE
Paste cu carnati afumati:
-se inabusa ceapa in unt,se adauga carnatii desfacuti de pielita,apoi ardei si rosii taiate felii,un pic de vin alb,sare si piper,smantana si patrunjel,apoi se adauga pastele fierte,se mai amesteca impreuna 5min pe foc si se servesc calde.POFTA MARE
Pene siciliene:
-se fierb pastele 8min,se scurg si intre timp se taie julien un piept de pui si o bucata de bacon si impreuna cu ciupercile bucati se calesc toate in ulei de masline cu sare si piper,se stropesc cu putin coniac si se sting cu sos de rosii si 3linguri de smantana.Se toarna deasupra pastele scurse,se mai amesteca pe foc 5min,apoi se pun in tava,se razuieste deasupra mozarrela sau cascaval si se dau la cuptor incins pentru 10min.POFTA MARE
Nota: n-am trecut cantitati pentru ca fiecare sa gateasca aceste paste italene dupa gust.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu