luni, 27 iulie 2009

DIETA CU GRAPEFRUIT

Dieta cu grapefruit - Citeste cu atentie regulile !
  • Bea 8 pahare cu apa pe zi.
  • La fiecare masa poti manca pe saturate.
  • Trebuie sa mananci cel putin cantitatea minima indicata pentru fiecare masa.
  • Nu scoate nimic din dieta!
  • Mai ales sunca de la micul dejun si salatele.
  • Aceasta combinatie ajuta la arderea grasimilor!
  • Grepfruitul sau sucul de fructe este important, deoarece se comporta ca un catalizator in procesul de ardere.
  • Nu adauga si nu diminua cantitatea de grepfruit sau de suc indicata!
  • Bea numai o ceasca de cafea pe zi.
  • Cofeina dezechilibreaza producerea insulinei care impiedica procesul de ardere.
  • Nu manca intre mese.
  • Daca urmezi dieta cum trebuie, nu-ti va fi foame.
  • Poti consuma alimente prajite in unt.
  • Nu manca desert, produse de panificatie, legume albe sau cartofi dulci.
  • Poti dubla sau tripla portiile de carne, salate sau legume.
  • Urmeaza dieta timp de 12 zile, fa o pauza de 2 zile si repeta cura.
Programul dietei: Noteaza-l pe o foaie si ataseaza-l pe usa frigiderului!

Micul dejun

  • jumatate de grepfruit sau un sfert de pahar cu suc neindulcit,
  • 2 oua de orice fel,
  • 2 felii de bacon
Pranz
  • 1 jumatate de grepfruit sau un sfert de pahar de suc neindulcit,
  • salata cu orice fel de sos,
  • carne de orice fel si oricat doriti.
Cina
  • jumatate de grepfruit sau un sfert de pahar de suc neindulcit
  • salata cu orice fel de sos sau legume rosii sau verzi, preparate in unt si condimentate
  • carne sau peste de orice fel, pregatit dupa preferinte
  • 1 ceasca de cafea sau ceai
Gustarea inainte de culcare
  • 1 sfert de pahar cu suc de rosii sau lapte degresat

Alimentele pe care le puteti consuma in timpul dietei: ceapa rosie, piper, ridichi, broccoli, cereale, porumb, spanac, legume care contin amidon, spaghete, unt de arahide, jeleu sau gem, muraturi dulci, covrigei, fructe, sos pentru salate cu un continut slab de calorii.

Alimentele pe care nu aveti voie sa le consumati: ceapa alba, cartofi, telina, mazare, castraveti, morcovi, ceapa verde, varza, chips-uri, rosii, fasole verde, laptuci, maioneza, orice fel de branza, hot dog, legume verzi, nuci.

RETETE ITALIENE CU PASTE

Paste cu file de peste si sos:
-se face un sos dintr-o ceapa tocata si un catel de usturoi inabusite in ulei de masline,se adauga masline verzi si negre fara samburi,pulpa de rosii sau sos tomat si file de peste taiat bucati.Se fierbe sosul,se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu pastele fierte in prealabil.POFTA MARE

Paste cu sos si ciuperci:
-se fierb pastele si separat se face un sos din 2catei de usturoi inabusiti in ulei de masline,pulpa de rosii sau sos tomat,ciuperci calite separat,sare si piper.Se fierbe sosul de rosii cu ciupercile,se adauga pastele,se amesteca si se servesc cu patrunjel.POFTA MARE

Paste cu carne tocata:
-se fierb pastele in apa cu sare(100g paste la 1l apa)si separat se face sosul:se inabusa in ulei de masline 1catel de usturoi,carne tocata(sau din carnati proaspeti),se adauga putin vin alb,smantana si cascaval ras,sare si piper si se amesteca sosul cu pastele si patrunjel.POFTA MARE

Paste cu carnati afumati:
-se inabusa ceapa in unt,se adauga carnatii desfacuti de pielita,apoi ardei si rosii taiate felii,un pic de vin alb,sare si piper,smantana si patrunjel,apoi se adauga pastele fierte,se mai amesteca impreuna 5min pe foc si se servesc calde.POFTA MARE

Pene siciliene:
-se fierb pastele 8min,se scurg si intre timp se taie julien un piept de pui si o bucata de bacon si impreuna cu ciupercile bucati se calesc toate in ulei de masline cu sare si piper,se stropesc cu putin coniac si se sting cu sos de rosii si 3linguri de smantana.Se toarna deasupra pastele scurse,se mai amesteca pe foc 5min,apoi se pun in tava,se razuieste deasupra mozarrela sau cascaval si se dau la cuptor incins pentru 10min.POFTA MARE

Nota: n-am trecut cantitati pentru ca fiecare sa gateasca aceste paste italene dupa gust.