luni, 18 ianuarie 2010

PALEURI SI FURSECURI CU STAFIDE

Ingrediente: 250 g margarina , 3 oua , 230 g zahar tos , 410 g faina , esente de vanilie , rom si portocale , 100 g stafide.

Mod de preparare: se inmoaie putin margarina pe foc,apoi se mixeaza spuma cu zaharul,se pun esentele si pe rand ouale,la interval de 2 min.Se opreste mixerul si se inglobeaza faina toata pusa deodata,amestecand usor de jos in sus.Pentru fursecuri se adauga si stafidele odata cu faina.

Se pune compozitia in pos si se toarna paleuri si fursecuri in tava tapetata cu hartie de copt.Se coc in cuptorul incins la 180 grade,cam 10 min.Paleurile se lipesc cate doua cu crema de ciocolata intre ele,iar fursecurile se pudreaza cu zahar pudra.POFTA BUNA

TORT DIPLOMAT

Ingrediente: 16 oua , 1kg zahar tos , 6 linguri gelatina , 1 litru lapte , 1 litru frisca , zahar vanilat , esenta vanilie si fructe taiate cubulete.

Mod de preparare: se amesteca ouale cu zaharul,gelatina,laptele si esenta si se pun pe bain-marie sa fiarba pana se ingroasa.Se raceste si se amesteca cu frisca batuta si fructele taiate cubulete.

Se toarna totul in tava de tort tapetata cu folie si se baga la congelator pentru 4 ore.Apoi se imbraca in frisca si se decoreaza cu fructe.POFTA BUNA !