joi, 23 iulie 2009

AMANDINE

Ingrediente pentru blat: 6oua, 180g zahar, 240g faina, 1lingura cacao, 2linguri apa rece, 1lingura ulei, 1/2plic praf copt,sare.

Se bat albusurile cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate spuma tare.Se adauga galbenusurile,apa,uleiul si faina (amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaoa).Se inglobeaza usor cu lingura si se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul incins la 18ograde,timp de 20-25min.Se lasa apoi sa se raceasca bine(de pe o zi pe alta).

Ingrediente pentru crema: 700g zahar, 240ml apa, 100g cacao, 50g margarina+inca 1kg( marga Bunica).

Se fierbe intr-un vas zaharul,cu apa si cacaoa pana incepe sa se umfle,se da jos de pe foc si se adauga 50g margarina.Rece,se mixeaza cu 1kg margarina si rom.

Asamblare: se taie blatul in 3 foi, se insiropeaza fiecare foaie cu sirop cu aroma de rom si coniac si se pune crema intre ele.Se baga la frigider apr.4ore,apoi se portioneaza in amandine patrate si deasupra se toarna fondant sau serbet de cacao.Se decoreaza fiecare amandina cu aveline din crema ramasa si cate o aluna sau romb de ciocolata.POFTA MARE.

AMANDINE

Ingrediente pentru blat: 6 oua, 180g zahar, 240g faina, 1lingura cacao, 2linguri apa rece, 1lingura ulei, 1/2plic praf de copt,sare.

Se separa albusurile si se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se continua baterea pana devine spuma tare,se adauga galbenusurile,apa,uleiul