sâmbătă, 13 februarie 2010
Rulada cu nuca si ciocolata
Ingrediente
Blat:
4 oua;
100 gr zahar;
1 lingura amidon;
3 linguri faina;
un varf de sare;
Crema:
150 gr branza-crema;
100 gr ciocolata alba topita;
100 gr nuci prajite si macinate;
Mod de preparare
Preparare blat :
1. Albusele se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
2. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar.
3. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea. 4. Apoi se amesteca usor toate ingredientele.
5. Compozitia se intinde pe hartie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) si se coace 10-15 minute in cuptor incins la 175 grade.
6. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.
7. Blatul fierbinte se intoarce cu fata pe o alta bucata de hartie de copt. Se stropeste cu putina apa hartia pe care s-a copt blatul si se va desprinde usor.
8. Blatul cald se ruleaza neumplut in hartia nou-pusa si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se intinde crema si se ruleaza strans, apoi se da la frigider cam 30 minute, dupa care rulada poate fi ornata.
Preparare crema :
1.Se amesteca toate ingredientele si se umple blatul rece, rulandu-se strans.
2. Pentru ornat am pastrat putina nuca macinata si-am batut 150 gr frisca.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu