Ingrediente
coaja de lamaie
branza de vaci 450 gr.
faina 350 gr.
sare si otet
bicarbonat
zahar vanilat
unt 150 gr.
100 ml lapte
zahar 150 gr.
stafide
doua oua
Mod de preparare
Se bate untul sau margarina impreuna cu 50 de grame de zahar farin pana se spumeaza, apoi se adauga un ou batut separat, laptele si putin zahar vanilat, sarea, si se continua pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si se amesteca in continuare omogenizind compozitia. Se adauga aprox. 60 gr. de faina, amestecand usor pina se incorporeaza toata.
Se lasa compozitia la cald aprox 30 de min, timp in care se amesteca branza de vaci cu un ou, 50 de grame de zahar, coaja de lamaie, stafide, si 30 de grame de faina. Se imparte aluatul obtinut in bucati egale si se intinde o bucata pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de 1 cm si asazati-o in tava. Deasupra puneti umplutura intr-un strat uniform, apoi se aseaza a doua foaie.
Introduceti tava la cuptor, la o 180 de grade C iar dupa coacere si racire o puteti taia in forme diferite.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar farin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu